De medewerkers

ModeratorVoorne in Alle Staten wordt door u gemaakt, door alle inwoners van Voorne. Maar om u bij te staan bij het publiceren van uw geschiedenis, hebben we de hulp ingeroepen van schrijvers, publicisten, historici en enthousiastelingen van het eiland die het net als u belangrijk vinden dat de geschiedenis van Voorne levend blijft. Ze werken belangeloos mee aan Voorne in Alle Staten, als moderator, als bewerker, als auteur of als beheerder van het weblog. We stellen ze aan u voor. Klik op een naam en u kunt uw vragen stellen via de mail.

 


 • Bob Benschop, moderator, historicus, werkzaam bij het Streekarchief VPR;
 • Hans Capello, moderator, kenner van het eerste uur van de Voornse popcultuur;
 • Chantal Kradolfer, moderator, medewerker stichting Kunst en Cultuur, Brielle;
 • Nathaly van der Wielen, beheerder, projectleider van Voorne in Alle Staten;
 • Jur Snijders, beheerder, eigenaar van R&S Creative Media te Brielle;
 • Taco Meeuwsen, beheerder, auteur-fotograaf en strategisch beleidsadviseur gemeente Hellevoetsluis;

6 reacties op “De medewerkers

 1. Ik zie geen antwoord op de vraag hiervoor. Waarom niet eigenlijk?
  Met vriendelijke groet,
  Lambertus Koppenol

 2. Deze wiki heeft sedert 2012 helaas nog maar één medewerker met heel weinig beschikbare uren. De rest moet van de lezers en bezoekers zelf komen. Zo is deze wiki ooit ook bedoeld: dat lezers, bezoekers zelf voor vulling en voor reacties op elkaar zorgdragen. Dat schijnt nog moeilijk te zijn.
  Het oorspronkelijke bericht van José Klaui over toneelvereniging Rudek is mij onbekend. Ik kan de vraag dan ook niet beantwoorden.
  Met vriendelijke groet,

  Taco Meeuwsen

 3. Geachte heer, in februari 1944 vluchtten een klein aantal Engelandvaarders via het Haringvliet. Henk Baxmeier had een vals persoonsbewijs waarop stond dat hij aan de Straatweg nummer 103 in Hellingsvoetsluis woonde. Hij had dit adres in een telefoonboek gevonden. Kunt u bevestigen dat huizen aan de (Brielse) Straatweg in Hellevoetsluis in de grote afbraak van begin 1944 gesloopt werden? Het gaat er bij mij om dat Baxmeier die uit Zoetermeer kwam die niet had kunnen weten.
  Met vriendelijke groet, Borre Winckel

 4. De huizen aan de Straatweg zijn niet afgebroken, volgens mij. Alleen de huizen in Hellevoetsluis aan de Westzijde van de haven. Daar woonde ik zelf. Ons gezin is tweemaal moeten verhuizen. Van de Molenstraat naar de Westkade en daarna is ons gezin geëvacueerd naar Friesland. Mijn broer Nanne en en ondergetekende zijn in een kosthuis (als ik het goed schrijf bij de fam. Bourgonje) geplaatst.
  Groeten,
  Wim Balijon

 5. L.S., heb voor mijn (klein)kinderen een kleine geschiedenis Lette / Lette van Oostvoorne 1450 – 2019 geschreven (mijn vrouw is een Lette). In haar bezit is een afdruk van een tekening van Mildenburg uit 1785 “deze schaal begrypt 50 Roeden” getekend door (zo te lezen) een E.J. Dintel; afm. 30 x 50 cm. Is deze tekening bij u bekend?
  Mvg Evert Overeynder
  PS: in haar bezit tevens een stamboom van de familie Anemaet tussen 1728 en 1839, waarschijnlijk getekend rond 1840; ben opzoek naar een Anemaet genealoog

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>