WINDMOLENS OP VOORNE-PUTTEN EN ROZENBURG 10

Kunstenaar Wim van Willegen heeft de 10 windmolens van het eiland Voorne-Putten en Rozenbrug in beeld gebracht op de voor hem zo karakteristieke wijze. ‘Voorne in Alle Staten’ laat ze allemaal zien de komende weken. Deze week de molen van Rozenburg.
Heeft u zelf een mooie (oude) foto van deze molen of een leuk verhaal bij de molen? Stuur deze dan naar info@voornewiki.nl en wij zorgen dat uw foto en verhaal geplaatst worden.

Molen De Hoop, Rozenburg, gemeente Rotterdam.
De ronde, stenen stellingmolen van Rozenburg werd in 1887 gebouwd. De molen was lang maalvaardig, maar is nu buiten bedrijf. De landschappelijke waarde is groot: de molen domineert het dorpssilhouet in belangrijke mate. De vlucht* van deze molen is 23,00/23,10 meter.
In de molenaarswoning naast de molen is de Oudheidkamer van Rozenburg gevestigd, met veel voorwerpen uit de voorbije agrarische geschiedenis van de omgeving.

* De vlucht is de afstand tussen de uiteinden van één molenroede.
Bron: Molendatabase.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>