WINDMOLENS OP VOORNE-PUTTEN EN ROZENBURG 9

Kunstenaar Wim van Willegen heeft de 10 windmolens van het eiland Voorne-Putten en Rozenbrug in beeld gebracht op de voor hem zo karakteristieke wijze. ‘Voorne in Alle Staten’ laat ze allemaal zien de komende weken. Deze week de molen van Zuidland.

Heeft u zelf een mooie (oude) foto van deze molen of een leuk verhaal bij de molen? Stuur deze dan naar info@voornewiki.nl en wij zorgen dat uw foto en verhaal geplaatst worden.

Molen ‘De Arend’, Zuidland, gemeente Nissewaard
Deze ronde, stenen stellingmolen werd gebouwd in 1844 als opvolger van een door brand verwoeste houten molen. De korenmolen heeft tot 1954 dienst gedaan; daarna brak een periode van verval aan. In 1969 werd begonnen met de eerste van een hele reeks restauraties; de laatste in 2017. De molen is maalvaardig; de landschappelijke waarde is groot, zo gelegen aan de rand van Zuidland. De vlucht* van deze molen is 22,30 meter.

* De vlucht is de afstand tussen de uiteinden van één molenroede.
Bron: Molendatabase.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>