WINDMOLENS OP VOORNE-PUTTEN EN ROZENBURG 4

Kunstenaar Wim van Willegen heeft de 10 windmolens van het eiland Voorne-Putten en Rozenbrug in beeld gebracht op de voor hem zo karakteristieke wijze. ‘Voorne in Alle Staten’ laat ze allemaal zien de komende weken. Vandaag de molen van Hellevoetsluis. Heeft u zelf een mooie (oude) foto van deze molen of een leuk verhaal bij de molen? Stuur deze dan naar info@voornewiki.nl en wij zorgen dat uw foto en verhaal geplaatst worden.

Molen ‘De Hoop’ – Hellevoetsluis
Deze ronde, stenen stellingmolen is gebouwd als korenmolen in 1801 en kwam in de plaats van een standaardmolen die plaats moest maken voor de bouw van het Droogdok. De vlucht* van deze molen is 24,60 meter. De Hoop domineert nog steeds het beeld van de Vesting. De echte functie als korenmolen heeft deze draaiende molen al lang niet meer; de monument is al tijden een woning. In 1995 is op de tweede zolder een bezoekerscentrum geopend. Dit bezoekerscentrum is geopend van juli t/m augustus en wordt gerund door vrijwillige medewerkers. Op de zolder vindt u:
• dvd-presentaties
• koffie, thee, limonade etc.
• molensouvenirs en verkoop van meel

* Een ‘vlucht’ is de afstand tussen de uiteinden van één molenroede.
Bron: Molendatabase.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>