WINDMOLENS OP VOORNE-PUTTEN EN ROZENBURG 2

Kunstenaar Wim van Willegen heeft de 10 windmolens van het eiland Voorne-Putten en Rozenbrug in beeld gebracht op de voor hem zo karakteristieke wijze.‘Voorne in Alle Staten’ laat ze allemaal zien de komende weken.Vandaag de bekend houten molen van Brielle. Heeft u zelf een mooie (oude) foto van deze molen of een leuk verhaal bij de molen? Stuur deze dan naar info@voornewiki.nl en wij zorgen dat uw foto en verhaal geplaatst worden.

Molen ‘t Vliegend Hert’ – Brielle
Deze open houten standerdmolen is in 1985 gebouwd. In 1978 werd de Brielse Molenstichting ‘Vliegend Hert’ opgericht om de herbouw van een korenmolen mogelijk te maken. Eerdere (stenen) korenmolens waren afgebrand. De molenmaker was de firma Beijk uit Afferden, naar ontwerp/bestek van I.J.de Kramer uit Leidschendam. De vlucht (dat is de afstand tussen de uiteinden van één molenroede) van deze karakteristieke molen is 26,60 meter. In de nabijgelegen Molenschuur worden veel meelproducten te koop aangeboden.

Bronnen:
www.Molendatabase.nl
www.Vliegendhert.org

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>