Voorne in Stelling 2015 – beleef de militaire historie van Voorne

Op zaterdag 23 mei kunnen jong en oud de verdedigingswerken op Voorne ontdekken en genieten van gratis activiteiten. Volg de Voorne in Stelling route op de fiets of met de auto en ontdek de historische verdedigingswerken.

In Hellevoetsluis is het Plein Kazerne Haerlem het kloppend hart van verschillende activiteiten. Kinderen kunnen er katapultschieten, touwklimmen en meedoen met een spelworkshop waarin het militaire verleden tot leven komt. Stichting Verdedigingswerken verzorgt rondleidingen en de historische voertuigen van Keep them rolling zijn te bezichtigen. Muziek uit de jaren 40 van de Andrew Darlings vormt de muzikale omlijsting.

Bijzondere historie
Streekarchivaris Bob Benschop houdt korte lezingen uit Wijken voor de Wal, een bijzonder nieuw boek over de historie. Het publiek kan deze dag alles te weten komen over het coderen en ontcijferen van berichten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is zelfs een replica van de Enigma aanwezig. Ter gelegenheid van 70 jaar Bevrijding organiseert Stichting Biberbunker een Fly Over van een B-25. Bij gunstige weersomstandigheden vliegt deze bommenwerper rond 14.00 uur over Voorne.

Heel Voorne
De Forten Noordijk en Penserdijk zijn op deze dag toegankelijk voor publiek. In Brielle is het Kruithuis in Bastion II geopend. Ook kunt u de Steenen Baak bezoeken. In Rockanje kan het speciaal voor deze dag geopende Bataljonshoofdkwartier aan de Windgatseweg bezocht worden. Ook de Biberbunker in Rockanje opent zijn deuren voor gratis rondleidingen om 10.00,  11.45 en 16.00u uur.

Een gratis routekaart is te verkrijgen bij de VVV kantoren en te vinden op www.voornewiki.nl. Hier vind u ook het volledige programma. Er is ook een WebApp via http://bit.ly/Stelling2015 of scan de onderstaande QR code met uw smartphone of tablet.

NB: Fort Penserdijk zal helaas wegens omstandigheden niet open zijn tijdens Voorne in Stelling a.s. zaterdag 23 mei.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>