Wallenpop 1982

Begin 1982 laat de gemeente Hellevoetsluis weten aan de organisatie van Wallenpop dat er flink bezuinigd moet worden de komende jaren.
De subsidie voor het gratis festival gaat naar beneden.

De organisatie laat weten dat ze liever de subsidie voor 1982 en 1983 ineens krijgt omdat met een bedrag van 1500 gulden voor 1983 weinig of niets te doen is.

Het festival staat gepland voor 22 augustus en vindt gelijk plaatst met de vesting dagen, die toen nog grotendeels in het teken van stoom stonden.

Lightning, hardrock van het eiland voorne en putten.
American Gypsy, funk en zomerse klanken uit limburg.
Polle Eduard Band, nederlandse rock.
Bodine, heavy metal of wel beton.

Dit zijn de namen van de bands die hun opwachting maken in 1982.

 

De formatie Lightning komt uit Hellevoetsluis e.o. De muziek die de groep maakt is een mengeling van hard-rock en heavy-metal.Voordat de ooit de naam Lightning bestond heette de groep Rubble Heap.

Deze band werd opgericht door Peter Struyk ( heden ten dage bekend als Peter Strykes van LA the Voices) en Ruud Noorlander ( helaas niet meer in ons midden).Hans van Leeuwen en Vincent Snijders maakten het geheel compleet.Na een 3 tal jaar redelijk aan de weg getimmerd te hebben werd het roer omgegooid.De naam werd veranderd in Lightning.

Peter stopte met drummen en ging zich volledig richten op het zingen. Jan Uitterlinden kwam op drums en Harry bruintjes op sologitaar.Hans van Leeuwen verhuisde naar Friesland en verliet de band, Ruud ging over op basgitaar.

De stijl werd meer melodieus maar niet minder heavy. Eerste optreden in Hellevoetsluis was in het voorprogramma van The Frog in de Veste, toen nog het poppodium.Een paar maanden later deden zij ook mee met een manifestatie van 10 bands om meer oefenruimte te krijgen in Hellevoetsluis.

No thunder without Lightning werd hun lijfkreet en dat maakten ze regelmatig waar.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>