Kerkje Rockanje

DSCF3114

Witte kerkje Rockanje

Algemene beschrijving
Het gotische kerkgebouw dateert uit de tweede helft van de veertiende eeuw. Het bestaat uit een eenbeukig schip met een smaller, rechthoekig gesloten koor. Na de Beeldenstorm trad de eerste predikant aan in 1574. In 1640 werd de bijbehorende toren gesloopt en vervangen door een houten daktorentje. Het orgel is gebouwd in 1884 door de gebroeders Van Oeckelen en weer in topconditie gebracht bij de laatste restauratie van de kerk, in 2008-2009.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>