Zomerstorm

Een poëtische film over verlangen, liefde en identiteit gebaseerd op gesprekken met inwoners van Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten.

Zomerstorm

Modestudent Emo, afkomstig uit Spijkenisse, en zijn oma Leis zijn een weekendje weg in Bed & Breakfast De Smousenhoek in Ouddorp. Het uitstapje is een afscheid: Emo gaat na de zomervakantie studeren in Parijs en Leis is ernstig ziek. Emo en Leis worden op Goeree-Overflakkee ontvangen door Ad, zijn pleegdochter Sarah en haar vriend Gerben. Ad staat voor de keuze om zijn B&B te verkopen aan een projectontwikkelaar. Emo en Gerben staan symbool voor de twee eilanden. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee, waarbij Sara de verbindende factor is. Beleef deze ontmoeting tussen drie generaties, tussen het eiland dat spreekt en het eiland dat luistert. Een poëtische film over verlangen, liefde en identiteit. Zomerstorm is een coproductie van Kunstgebouw en Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, gefinancierd door de provincie Zuid-Holland in het kader van het Meerjarenprogramma Cultuurparticipatie Zuid-Holland 2009-2012 en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Bekijk de film tijdens diverse festivals en evenementen op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Wilt u de film ook programmeren: connie.eggink@kunstgebouw.nl

Kijk op: www.kunstgebouw.nl/volkscultuur en www.volkscultuurdefilm.hyves.nl

REGIE EN MONTAGE: ROLF VAN EIJK SCRIPT: RICK STEGGERDA

MET: HANNA VAN VLIET, KAREL ZEGERS, ELI RIETVELD, GRIETE VAN DEN AKKER,

PETER DE DEUGD, DIMPHNA FRUITIER, SUUS HOPPENBROUWERS

CAMERA: THOMAS LEERMAKERS MUZIEK: JEROEN KUITENBROUWER

PRODUCTIE: L E K K O/HELMI WESTSTRATE FOTOGRAFIE: JAAP REEDIJK

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>