Hellevoetsluis als inspiratie

Voor Jeroen Hermkens, Hans Koopman en Eelke van Willegen vormt Hellevoetsluis een bron van inspiratie. Hun werken en nog veel meer kunt u vinden bij Kunstuitleen Hellevoetsluis,  Opzoomerlaan 106 Hellevoetsluis.
eeee
Hermkens

Jeroen Hermkens (Litho Hellevoetsluis)

Jeroen Hermkens (1960) heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht en Atelier lithografique Champfleury te Parijs. Jeroen doet zijn inspiratie niet alleen in Nederland op. Drie of vier keer per jaar reist hij naar het buitenland o.a. Italië, Zuid Frankrijk, Jemen en Amerika. In Nederland trekt hij er regelmatig op uit om in de natuur nieuwe motieven te vinden: oude spoorbruggen, leegstaande fabrieken en verlaten steengroeven. De wisselwerking tussen zijn schilderijen en zijn grafiek is duidelijk zichtbaar. Jeroen ontving in 1996 voor zijn grote litho’s de Nederlandse Grafiekprijs. In 2006 werd hij verkozen tot “Kunstenaar van het jaar” in Nederland. In 2005 maakte Jeroen Hermkens in opdracht van de Kunstuitleen Hellevoetsluis twee litho’s

Hermkens1

litho Jeroen Hermkens

Hans Koopman, geboren in Rotterdam in 1953, is bekend van zijn stillevens en stadsgezichten. De stillevens bestaan o.a. uit voorwerpen die de kunstenaar op straat vindt. Hierbij gaat zijn voorkeur uit naar kleine tafels. Zelf noemt hij het kleine huisaltaren. De stadsgezichten zijn bijna altijd anonieme huizen of gebouwen in sloop- of renovatiebuurten. Koopman weet ondanks het verval toch de schoonheid van deze gebouwen vast te leggen. Hierbij maakt hij gebruik van het beeldverhaal van kleurvlakken, lijnen van trappen en van vloeren, stookkanalen en structuren en vooral verschillen in lichtreflectie van geschilderde en gepleisterde oppervlakten.

Voor de Kunstuitleen Hellevoetsluis maakte Hans Koopman een litho van de vuurtoren van Hellevoetsluis:

Vuurtoren Hellevoetsluis: Hans Koopman

vuurtoren Hellevoetsluis: Hans Koopman

Beeldend kunstenaar Eelke van Willegen (1974, Hellevoetsluis)  maakte onderstaande tekening van de vuurtoren van Hellevoetsluis.

Vuurtoren Hellevoetsluis: Eelke van Willigen

Vuurtoren Hellevoetsluis: Eelke van Willegen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>