WINDMOLENS OP VOORNE-PUTTEN EN ROZENBURG 7

Kunstenaar Wim van Willegen heeft de 10 windmolens van het eiland Voorne-Putten en Rozenbrug in beeld gebracht op de voor hem zo karakteristieke wijze. ‘Voorne in Alle Staten’ laat ze allemaal zien de komende weken.

Deze week de molen van Rockanje.
Heeft u zelf een mooie (oude) foto van deze molen of een leuk verhaal bij de molen? Stuur deze dan naar info@voornewiki.nl en wij zorgen dat uw foto en verhaal geplaatst worden.

Molen Rockanje, gemeente Westvoorne.
Ronde stenen molen, type grondzeiler.
Het bouwjaar van deze korenmolen is 1718.
In 1717 woei op deze plek een houten standerdmolen om, één van de vele kleine houten standerdmolens die hier stonden en steeds herbouwd werden; de eerste al in 1338.
De molen is nu weer maalvaardig, na vele restauraties.
Groot vrachtverkeer is verboden wanneer de molen draait. De molen staat namelijk op een soort eilandje waar het verkeer omheen moet.
De molen is beeldbepalend voor de omgeving; wel staan er veel grote bomen omheen, dus de bewegingsbelemmering is aanzienlijk.

De vlucht* van deze molen is 20,50/20,70 meter.

* De vlucht is de afstand tussen de uiteinden van één molenroede.
Bron: Molendatabase.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>