Dichtbundel bijzonder debuut van Benno van Emmerik uit Hellevoetsluis

Presentatie bij ‘Kunst van Hier’ in de vesting van Hellevoetsluis
Op vrijdag 30 september 2016 reikte neerlandicus Paul Hoff het eerste exemplaar van ‘Algebra voor Alaska’ uit aan schrijver, journalist Leo Blok. Paul Hoff schreef ook een inleiding bij de dichtbundel ‘Algebra voor Alaska’. Leo Blok was de eerste die gedichten van Benno publiceerde in Groot Hellevoet. De uitreiking vond vanaf 17.00 uur plaats in de galerie van Kunst van Hier, in het gebouw ‘De Oude Veste’, aan de Oostzanddijk 3, 3221 AL in Hellevoetsluis. Benno las voor uit eigen werk en signeerde de dichtbundel ‘Algebra voor Alaska’ die tijdens de uitreiking kon worden gekocht voor € 15,00. Tot 19.00 uur was er livemuziek van het akoestisch gitaarduo Sloan & Freeman uit Hellevoetsluis, onder het genot van een hapje en een drankje.

Bijzondere bundel
De debuutbundel ‘Algebra voor Alaska’ bevat  80 unieke gedichten van Benno van Emmerik. Benno is de zoon van de zoon van Frank Herzen (Haarlem 1933, Hellevoetsluis 2007) de bekende schrijver van talrijke romans, dichtbundels en jeugdromans (naar wie in Hellevoetsluis het ‘Woordbouwersplein’ is vernoemd) en Anja C. Pieké, beeldend kunstenaar en illustrator van jeugdboeken en andere uitgaven. Na de boekpresentatie is de bundel ‘Algebra voor Alaska’ van Benno van Emmerik voor € 17,50 (inclusief btw en verzendkosten in heel Nederland) te koop in de webshop van ErgensinHolland Uitgeverij.

GGZ-Reeks: Talenten van Cliënten
Benno’s bundel verschijnt in de GGZ-reeks: ‘Talenten van Cliënten’. Er is een duidelijk aantoonbaar verband tussen een groot talent in één van de kunsten en een meer dan gemiddelde kwetsbaarheid voor psychische aandoeningen. Er zijn talloze voorbeelden van schrijvers, kunstenaars, dichters en wetenschappers die in het dagelijks leven kampten en kampen met een overgevoelige en kwetsbare geest. Lees voor meer informatie over dit onderwerp bijvoorbeeld dit essay.
De GGZ-Reeks ‘Talenten van Cliënten’ geeft ruim baan aan de waarachtige en vaak indrukwekkende talenten van cliënten in de GGZ. Daarbij staat nu eens niet de psychische aandoening, maar het kunstzinnige talent van de persoon voorop.

Al zijn hele leven worstelt Benno van Emmerik met een bipolaire stoornis. Hij wordt behandeld door Delta, specialist in psychiatrie, onderdeel van Antes. Soms gaat het goed met Benno, soms gaat het minder goed. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Antes, Sjef Czyzewski, schreef een voorwoord in Benno’s dichtbundel over het belastende stigma dat nog altijd rust op psychische aandoeningen en de moed van Benno om met zijn talent voor het voetlicht te treden. Antes hielp bovendien mee met de financiering van dit bijzondere debuut en verspreidt zelf 250 exemplaren onder de eigen relaties in de GGZ.

 REACTIES IN DE PERS

Door te klikken op de afbeelding opent deze groter en leesbaar in een nieuw venster.

Verslag boekpresentatie 'Algebra voor Alaska' in Groot Hellevoet

Neerlandicus Paul Hoff overhandigt het eerste exemplaar van 'Algebra voor Alaska' aan Leo Blok, hoofdredacteur van Groot Hellevoet.

Interview in de Hellevoetse Post met dichter Benno van Emmerik naar aanleiding van zijn debuutbundel 'Algebra voor Alaska'

Dichter Benno van Emmerik leest voor uit zijn debuutbundel 'Algebra voor Alaska'.

http://bit.ly/2cPkRTe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>