Koningskade Hellevoetsluis klaar

Museale schepen afgemeerd aan de nieuwe Koningskade in de vesting van Hellevoetsluis

Na twintig jaar plannen is de Koningskade in Hellevoetsluis op vrijdag 27 maart 2015 feestelijk geopend door wethouder Peter Hofman. Het was een drukte van belang tijdens de openingsactiviteiten.

Het idee om het Groote Dok (zoals de vestinghaven officieel heet) en de gehele vesting te renoveren, stamt nog uit de jaren negentig van de vorige eeuw. De haven en de vesting zelf waren in verval geraakt en moesten worden opgeknapt. De herontwikkeling van de vesting van Hellevoetsluis is na jaren van bouwen en restaureren eindelijk op een haartje na voltooid.

Naast het beroemde museumschip De Buffel liggen ook het oranje Lichtschip 12 Noord-Hinder en de voormalige mijnenveger AMS Bernisse in een imposante rij afgemeerd aan de nieuwe Koningskade. Bezoekers kunnen voortaan de historische schepen bezoeken en krijgen uitleg waarvoor ze vroeger werden gebruikt.

© 2015 alle foto’s bij de makers en de gemeente Hellevoetsluis

In februari 2015 werden de historische schepen naar hun nieuwe afmeerplaats gesleept.

In februari 2015 werden de historische schepen naar hun nieuwe afmeerplaats gesleept.

Groot feest in Hellevoetsluis bij de officiële ingebruikname van de nieuwe Koningskade in de vesting.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>