Korenmolen van Rockanje

2237MolenRockanjeKlein

Korenmolen van Rockanje

Gegevens monument
Korenmolen van Rockanje 1718
Eigenaar: Huib Vermaat
Rijksmonument, nummer 38891
Molendijk 36
3235 XH Rockanje

Algemene beschrijving
De ronde stenen molen (grondzeiler) met rieten kap dateert uit 1718 en is voorzien van fraai houtsnijwerk. De molen diende voor het malen van graan, maar is nu buiten bedrijf. In 1338 werd de eerste molen op deze plek gebouwd. Achtereenvolgens hebben er zes standerdmolens gestaan. De laatste woei in 1717 omver. In 1988 werd de huidige molen grondig gerestaureerd. Een nieuwe opknapbeurt volgde in 2008. Sinds voorjaar 2009 draait de molen weer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>