Wallenpop 1981 Fruitcake & wespen

Thunderstorm

Na in 1980 te hebben gekozen voor 4 topacts is de organisatie in 1981 terug bij het concept om ook locale muzikanten op het podium te zetten. Naast Fruitcake, die Thunderstorm op het allerlaatste moment vervangt, en Picture, op dat moment de meest heavy band van Nederland,  spelen uit Hellevoetsluis en omstreken Nearmiss, met  later Jan Uitterlinden op drums die Hans Westerveld vervangt, Strachoris, ofwel de oude mannen van de Oostkade. Ook Touchwood speelt maar dat zegt mij niet veel meer. Volgens de kranten berichten waren en 10000 bezoekers en was deze editie een groot succes.

Nearmiss

Mooi weer , geen incidenten en goede organisatie. Nearmiss, uit Spijkenisse en Oudenhoorn opent het festival en heeft al snel het publiek in de goede stemming. Tanja Hoogzand  weet de allerhoogste noten te halen met haar zang. Dick den Arend op bas en Hans Westerveld op drums. De laatste met Dick Verheij de oprichter van de band, Dick gaat later over van gitaar naar basgitaar en wordt een van de besten op bas. Nico Dekker op gitaar en Stefan Verbeek speelt toetsen. Begonnen met bluesrock maar later ging Nearmiss over op meer Symphonisch  werk. Met de komst van Tanja werd de rock invloed nog belangrijker en ontwikkelden zij een zeer eigen stijl.

Touchwood

Tweede band was de uit Leiden afkomstige formatie Touchwood, volgens muziekkrant Oor omschreven als de Mama’s & Papa’s van Nederland. Ze hadden al een aantal keren in het Barbiertje gestaan maar op een wat groter podium kwam het niet helemaal uit de verf. Picture uit Rozenburg, speelt het publiek hierna helemaal plat. Met vuurwerkbommen en al speelt de band weergaloos en bewijst dat ze op dat moment de beste hardrock band van Nederland  zijn. Internationaal zou de band ook redelijk aan de weg gaan timmeren.

Fruitcake en wespen

Amsterdamse funk van Fruitcake brengt hierna zomerse klanken en dansbare klanken. De broer van de zanger van Spargo, ook een funk band uit Amsterdam, weet het publiek goed te bespelen. Als afsluiter van de middag speelt de bekende Hellevoetse band Strachoris. Oefenruimte in fort Haerlem, waar later het MOH zijn onderkomen vindt. Zij spelen lekkere eigen nummers en weten een goede sfeer op te bouwen en maken de dag tot een groot succes. Al met al een mooie dag met heel veel wespen, dat kan wel minder volgend jaar volgens de reporter van Groot Hellevoet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>