Vestingcode

code

Op 18 juni 2011 vindt in de Vesting van Hellevoetsluis binnen het kader van Voorne in alle Straten ‘Vestingcode’ plaats.
Een verrassend cultureel festijn voor jong en oud.

Theater op onverwachte plekken!

Bij de vuurtoren, aan boord van een schip, in het Prinsenhuis,
in het Brandweermuseum of zomaar ergens in een huiskamer…
op zaterdag 18 juni kom je in de vesting van Hellevoetsluis op ongeveer
25 onverwachte locaties non-stop verrassende voorstellingen tegen!

Op een speciale routekaart zullen de locaties worden aangegeven en een korte beschrijving van hetgeen men ter plekke kan verwachten. De voorstellingen duren maximaal 10 minuten dus je kunt veel verschillende voorstellingen zien én beleven op deze unieke zaterdagmiddag.

Begin met een concertje, wandel rustig door naar een monoloog, winkel even wat en bewonder vervolgens een dansvoorstelling. Geniet op een terras en ga dan nog luisteren bij een verhalenverteller of kijken bij een historisch tableau vivante. Een aantal van de voorstellingen zijn gebaseerd op de Canon van Voorne-Putten Rozenburg waarin het roemruchte verleden van Voorne-Putten is beschreven. Luister mee naar het geroddel van 3 zeehelden, zie hoe de belastinginspecteur BTW vraagt aan Piet Hein. Kijk naar 2 boeren in het vooronder van een schip of bezoek een privé concert in het Droogdok en nog veel meer.

De voorstellingen worden uitgevoerd door de lokale zang -, theater- en muziekgroepen en
door creatieve en getalenteerde inwoners van Voorne Putten. Locaties die normaal niet te bezoeken zijn zoals monumenten, woningen van particulieren en andere verborgen plekken openen voor deze middag hun deuren.

De routekaarten zijn op 18 juni in de vesting van Hellevoetsluis te verkrijgen bij de VVV, musea en op de locaties van de voorstellingen. Van tevoren kunnen ze opgehaald worden bij de VVV, musea en theater en gemeentehuis. De toegang tot de locaties en de voorstellingen zijn gratis.

Download hier het programma:
Vestingcode-programma

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>