Vuurtoren (1822)

Hellevoetsluis-1Een van de oudste nog bestaande stenen vuurtorens van ons land. In 1901 is de toren verbouwd en zo ziet hij er nog steeds uit. De hoogte is 13.30 meter, de diameter is 3.30 meter.
De vuurtoren hoort bij Hellevoetsluis, er is twee keer met succes door de bevolking actie gevoerd (1965 en 2005) om te zorgen dat hij niet afgebroken werd. In 2005 is hij voor het laatst opgeknapt en is er een mooi gietijzeren hek, afkomstig van de voormalige Marinewerf, omheen geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>