Landshuis (Prinsehuis 1662-1664)

Hellevoetsluis-2

Het huis werd gebouwd in het midden van de 17e eeuw als woning voor de ‘commies’, een ambtenaar, en logement van de Gecommiteerde Raden van de Staten van Holland en west-Friesland. Deze raad had als taken toezicht, aanleg, exploitatie en onderhoud van de haven en de vesting. De ‘commies’ die het huis bewoonde en er werkte, hield er kantoor en moest belastingen innen. Tegenwoordig woont er niemand meer, maar is het huis in gebruik als werkplek voor het dagelijks bestuur van de gemeente en kun je er trouwen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>