Kruithuis op Bastion V (1772)

Hellevoetsluis-3

In de wintermaanden lagen de oorlogsschepen van de Marinevloot veilig opgeborgen in de Haven. Aan boord waren altijd grote hoeveelheden kruit. Dit kruit was nodig om de kanonnen mee af te vuren. Tijdens de winter kon het kruit niet op de schepen blijven. Het werd dan ook zolang opgeslagen in een huisje. Zo’n huisje kreeg dan ook de naam: Kruithuisje. Nu wordt het Kruithuisje gebruikt door de Stichting ‘Historisch Genootschap de Cruyttoren’.

1 reactie op “Kruithuis op Bastion V (1772)

  1. Wat een slechte kwaliteit foto! Deze site zou stukken mooier zijn als er meer aandacht aan gegeven zou worden. Waar worden die foto’s mee gemaakt? Met een smartphone zeker?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>