Presentatie Juniorcanon in Brielle

Dinsdag 01 februari 2011 is de juniorcanon van Voorne Putten en Rozenburg gepresenteerd aan de leerlingen van groep 6 en 7 op de Meester Eeuwout in Brielle. De juniorcanon is een vervolg van de vorig jaar gepresenteerde Canon van Voorne Putten en Rozenburg.

De juniorcanon correspondeert met de tijdvakken van de geschiedenislessen. De juniorcanon is zo een goede aanvulling op de reguliere geschiedenisstof. Leerlingen komen zo meer te weten over de geschiedenis van de regio waar zij wonen. De juniorcanon zal verspreid worden op alle basisscholen op Voorne putten.

In een spectaculaire theatervoorstelling van theaterschool de Wildeman werd de juniorcanon tot leven gebracht met een holbewoner, een viking, Jacob van Maerlant, franse dames en Gerard van Voorne. Gerard van Voorne (het kind van Voorne) speelt een belangrijke rol in de juniorcanon. Gerard neemt  kinderen in de juniorcanon mee op zijn reis langs de belangrijkste gebeurtenissen op Voorne Putten en Rozenburg. Gerard van Voorne heeft tijdens de presentatie het eerste exemplaar  uitgereikt aan wethouder Borgonjen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>