Nederlandse Vestingstedendagen Brielle

De Nederlandse Vestingstedendagen, een project dat elk jaar door een andere vestingstad georganiseerd wordt. Brielle mocht dit festival in 1999 organiseren.

Op 26 en 27 juni 1999 ging men in Brielle een weekend terug in de tijd met kanongebulder rond het aanvallen en verdedigen van de vesting, dans en muziek om de overwinning te vieren, het bekijken van schepen die wachten om gelost te worden en kinderen die op straat spelen. De thema’s waaronder de activiteiten ondergebracht waren: ‘Zwaar geschut en schietkatoen’, ‘Handel en wandel’ en ‘Banieren en feestgedruis’.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>