De Kunst van het Graven

De archeologische geschiedenis van Oosthoek

Het Kunstenplan Ravense Hoek (2003) herinnert met tal van kunstwerken in het straatbeeld van de nieuwbouwwijk aan de middeleeuwse nederzetting ‘Oosthoek’, gegroepeerd rond een uithof (woontoren) van de monniken van Ter Doest. Over de bewoningsgeschiedenis en over de kunstprojecten is een boek verschenen.

KunstvhGraven

De Kunst van het Graven, Ravense Hoek: de geschiedenis een open boek Formaat: 30-21 cm, 60 pagina's full-colour (inclusief A2 Jeugdposter). Genaaid en gebonden in harde kaft. Uitgave: Gemeente Hellevoetsluis, november 2003, ISBN-nummer: 90-806540-2-7. Prijs: € 15,00 (inclusief verzendkosten) overmaken op BNG rekening: 28 50 03 720 van de gemeente Hellevoetsluis, onder vermelding van: 'Boek Ravense Hoek'

Toledo

Amateur-archeoloog Joop van Toledo vertelt over de eerste bodemvondsten in de Ravense Hoek, een nieuwbouwwijk in Hellevoetsluis.

Francine

Beeldend kunstenaar Francine Bisscheroux maakte met de kinderen van de basisscholen in de nieuwbouwwijk Ravense Hoek mensgrote keramische standbeelden die het leven in het vroegere Oosthoek voor de eeuwigheid vastleggen...

Grafkijkje

Een verslag van de Open Dag tijdens de opgravingswerkzaamheden rond de begraafplaats van het voormalige Oosthoek in de nieuwbouwwijk Ravense Hoek.

Ros

Beeldend kunstenaar Jan Ros vertelt over zijn project in het Kunstenplan Ravense Hoek. Hij ontwierp onder andere het Archeologisch Plein, een speelplein voor de jeugd als herinnering aan de begraafplaats van Oosthoek. Daarnaast maakte Jan Ros verschillende originele 'letterbankjes' met begrippen die herinneren aan het leven van de oorspronkelijke bewoners van Oosthoek.

Floor

Door het hele boek heen stelt Frank Herzen (auteur van talloze jeugdromans) op de kinderpagina's de vroegere bewoners van Oosthoek voor. Anja Pieké maakte er de illustraties bij.

Jeugdverhaal

In het jeugdverhaal 'Een beetje water', geschreven door Frank Herzen, komen alle karakters uit Oosthoek die op de kinderpagina's zijn voorgesteld in een spannende geschiedenis bij elkaar. Anja Pieké maakte er de illustraties bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>