Overlijden J.J. Walters

Op 88-jarige leeftijd overleed J.J. Walters. Van 1942 to 1975 was hij huisarts. Ook was hij:

- voorzitter van het ziekenfonds Westelijk Zuid-Hollandse Eilanden;

- voorzitter van de stichting Zwembad- en Zaalsportaccommodatie Hellevoetsluis;

- bestuurslid van de Vereniging tot Bescherming van de Vesting en

- voorzitter van de Oudheidkamer.

Hij had twee historische boeken geschreven, en een bundel artikelen lag op dat moment bij de drukker.

1 reactie op “Overlijden J.J. Walters

 1. Per toeval kwam ik deze site tegen op het internet. Vanaf mijn geboorte tot aan zijn pensionering, ben ik cliƫnt geweest, bij de oude Dokter Walters te Hellevoetsluis. Ter zijner nagedachtenis moet ik onverlet vermelden, dat hij niet alleen de eerste, maar ook veruit de allerbeste huisarts is geweest, op het gehele eiland Voorne-en Putten.
  Daar kunnen de hedendaagse huisartsen (dubbel en dwars) zelfs anno 2012 nog een enorme punt aan zuigen, hoeveel toewijding, kunde- en kennis, maar ook welke uitmuntende sociale vaardigheden deze man in huis had.
  Hij stond altijd, ongeacht het tijdstip, zonder enige aarzeling en zonder aanziens des persoons voor eenieder die zijn hulp ook maar behoefde terstond klaar. Zo’n enorme vakman als hij was krijgt de bevolking van Hellevoetsluis nooit meer
  terug!(Zeer vele, van de werkelijke echte oud-gedienden in deze gemeente Hellevoetsluis zijn dit absoluut en zonder enige twijfel roerend met mij eens.) Bij gebreke aan de allerhoogste Koninklijke Onderscheiding welke hem met rechte zou zijn toegekomen… dit eerbetoon en deze herinnering aan Dr.Walters, opdat hij in vrede ruste…

  Dhr.J.H.Troost,
  Hellevoetsluis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>